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Question

1) Can the LED module be regarded as non-replaceable part if it is connected by means of soldering or
crimped/twist-on wire connector?
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2) Which attachment is applicable if the supply cable is fixed by the crimped or soldered connection?

Decision

1) No, connection by crimping or soldering is not considered as non-replaceable. The final evaluation of the
complete luminaire for compliance with clauses 4.29 and 4.30 needs to be done with the checks of

clauses 4.29 and 4.30 accordingly.
2) Y attachment is applicable, as crimped or soldered connection is not considered as breaking or

destroying a luminaire.

Explanatory notes
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